Real-verdediger: 'Mourinho gaf me geen kansen en rekende niet op me'

Real-verdediger: 'Mourinho gaf me geen kansen en rekende niet op me'

07-06-2016 18:57

Daniel Carvajal is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Real Madrid, maar had wel een omweg nodig om steevast in het Santiago Bernabéu te spelen. De verdediger blikt terug.

Carvajal verliet Real in 2012 tijdelijk voor een avontuur bij Bayer Leverkusen, nadat José Mourinho zijn aanwezigheid niet noodzakelijk achtte. "Mourinho gaf me geen kansen", vertelt de verdediger aan Marca. "Ik had het nodig om een jaar te vertrekken. Als ik het niet goed had gedaan, zou ik zeggen dat ik het niveau voor Real niet had. Maar ik vond mezelf perfect voorbereid voor het eerste elftal. Maar oké, de coach, in dit geval Mourinho, rekende niet op me."

Wedden

Meer odds

"Vervolgens gaf ik de voorkeur aan een andere competitie in Europa boven het spelen van wedstrijden bij Real Castilla. Ik ging weg met de intentie om terug te keren. In het leven moet je soms moeilijkheden overwinnen om sterker te worden. Daardoor word je volwassen en een beter persoon." 

Carvajal liet zich ook kort uit over de trainerswissel tussen Rafael Benitez en Zinedine Zidane, afgelopen seizoen. "Het team is niet veranderd, we zijn dezelfde spelers gebleven. Ik denk wel dat de mentaliteit veranderd is. Met Benitez was de sfeer in het team en bij de fans niet echt positief aanwezig. Het was alleen maar negativiteit."