'Ajax ziet volgende toptalent vertrekken: middenvelder tekent bij Chelsea'

'Ajax ziet volgende toptalent vertrekken: middenvelder tekent bij Chelsea'

10-06-2016 10:25
55

Ajax raakt Juan Familia Castillo kwijt aan Chelsea. De deal hing al enige tijd in de lucht, maar volgens Ajax Showtime is de overgang van het zestienjarige toptalent nu echt beklonken.

Familia Castillo speelde het afgelopen halfjaar in Ajax B1, waar hij als linksback en als linksbuiten een vaste waarde was. Hoewel de veelzijdige linkspoot werd begeerd door meerdere Europese topclubs, is de keuze uiteindelijk op Chelsea gevallen. Hij tekent in juli een driejarig contract in Londen. Eerder werd onder meer Manchester United in verband gebracht met de middenvelder.

Voor Ajax is het zeker niet de eerste keer dat het een groot talent kwijtraakt aan een Europese topclub. Eerder trokken Donyell Malen (Arsenal), Mink Peeters (Real Madrid), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) en Javairo Dilrosun (Manchester City) de deur achter zich dicht op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax.

Daartegenover staat dat Ajax onlangs nog twee spelers wegkaapte bij ADO Den Haag. Abdallah Aberkane en Pascal Struijk zijn vanaf komend seizoen in de Amsterdamse jeugdopleiding actief.