AZ-vertrekker Haye in gesprek met Eredivisie-club over mogelijke transfer

AZ-vertrekker Haye in gesprek met Eredivisie-club over mogelijke transfer

17-06-2016 12:40
10

EXCLUSIEF - Thom Haye kan na zijn vertrek bij AZ in de Eredivisie actief blijven. De middenvelder is in gesprek met Willem II over een mogelijke transfer, weet VoetbalPrimeur.

Vorige maand werd bekend dat de 21-jarige Haye het niet eens werd met AZ over een verlenging van zijn aflopende verbintenis in Alkmaar. De middenvelder kan deze zomer dus transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever. Willem II is kandidaat om Haye deze zomer vast te leggen.

Donderdag werd al melding gemaakt van interesse van de Tilburgers in de 22-jarige Belg Charni Ekangamene, speler van Zulte Waregem. Haye kan de tweede versterking van de nieuwe trainer Erwin van de Looi worden. Eerder deze week kwam Jari Schuurman op huurbasis over van Feyenoord.

Haye was tien seizoenen speler van AZ. Als elfjarige stroomde hij in de jeugdopleiding van de Alkmaarders in en begin 2014 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. In totaal speelde hij 56 competitiewedstrijden voor AZ. Afgelopen seizoen kreeg Haye tien basisplaatsen en kwam hij vijftien keer als invaller binnen de lijnen. Hij scoorde zijn enige Eredivisie-doelpunt voor AZ op 20 maart dit jaar, tegen FC Twente (2-2).