Bloedstollende ontknoping in groep F: 'Dit voelt als een verloren wedstrijd'

Bloedstollende ontknoping in groep F: 'Dit voelt als een verloren wedstrijd'

18-06-2016 23:17

Kolbeinn Sigthórsson baalt als een stekker van de remise tussen IJsland en Hongarije van zaterdagavond. De IJslanders stonden vlak voor tijd met 1-0 voor en leken op weg naar een gigantische stunt, maar een eigen doelpunt van Birkir Már Saevarsson gooide roet in het eten: 1-1. 

Als IJsland wél had gewonnen, dan was kwalificatie voor de achtste finales van het EK vrijwel zeker geweest. Nu komt het aan op het derde en laatste groepsduel. IJsland speelt dan tegen Oostenrijk. "Het enige wat ik kan zeggen is dat dit gelijkspel als een verloren wedstrijd voelt", aldus voormalig Ajax-spits Sigthórsson tegenover de NOS. 

De aanvaller van FC Nantes houdt de moed er echter in. "We zijn nog steeds ongeslagen dit EK, dus we moeten positief blijven. We gaan vol vertrouwen die laatste wedstrijd in. Dat wordt een belangrijke voor ons, met hopelijk dan wél drie punten."

Omdat Portugal en Oostenrijk later op de avond ook gelijkspeelden (0-0), belooft de derde speelronde veel spanning. Hongarije heeft vier punten, IJsland en Portugal hebben er twee. Oostenrijk (één punt) heeft ook nog alle kans.