Henk de Jong verrast en gaat bij Groningen aan de slag: 'Bewust voor gekozen'

Henk de Jong verrast en gaat bij Groningen aan de slag: 'Bewust voor gekozen'

24-06-2016 11:45
19

Henk de Jong heeft weer onderdak gevonden. De voormalig SC Cambuur-trainer keert terug bij FC Groningen, waar hij eerder de beloften onder zijn hoede had. Hij gaat bij de Groningers aan de slag als commercieel medewerker, meldt de club vrijdag.

"Een bewuste keuze om me breder te oriënteren in de voetballerij", reageert de 52-jarige De Jong op de clubsite. "Een maand geleden heb ik het eerste gesprek gevoerd bij FC Groningen en meteen was weer het warme gevoel bij de club en de collega’s. Op de weg terug heb ik in de auto meteen aan mijn vrouw verteld, dat ik weer voor FC Groningen zou gaan werken."

De Jong, die in februari vertrok bij Cambuur, moet onder meer gaan proberen om sponsors en adverteerders binnen te halen. "En aan de andere kant krijg ik een functie als gastheer rondom de wedstrijden van het eerste elftal. Ook liggen er veel taken rondom het nieuwe TopsportZorgCentrum en zie ik daarin uit naar de samenwerking met Gerard Kemkers."

De oefenmeester begint op 1 augustus aan zijn nieuwe werkzaamheden. "Er waren diverse opties om als trainer aan de slag te gaan, maar ik heb bewust gekozen voor iets anders. In eerste instantie voor één jaar, maar met de intentie om het langere tijd te doen. Ik heb er heel veel zin in om ingaande het nieuwe seizoen weer voor FC Groningen te beginnen!"