Lof voor 'erg slimme' Ajacied: Hij kan spelen onder druk, dat is erg belangrijk

Lof voor 'erg slimme' Ajacied: "Hij kan spelen onder druk, dat is erg belangrijk"

Daniel Cruz was lange tijd de enige Colombiaan in dienst van Ajax. De afgelopen weken trok de Amsterdamse club echter Mateo Cassierra (Deportivo Cali) en Davinson Sanchez (Atlético Nacional) aan. Cruz heeft met name van Sanchez een hoge pet op. 

"Wanneer een grote club jou wil aantrekken en je kan daar nee tegen zeggen, dan zegt dat veel over iemand. Ik denk dat hij de top kan gaan halen. Hij is nog erg jong en wellicht wil hij het stapsgewijs doen, wat natuurlijk erg slim is", vertelt Cruz vrijdag aan Ajax Showtime. "Atlético Nacional is een erg grote club in Zuid-Amerika en nu vertrekt hij naar een grote club in Europa. Hij kan spelen onder druk, dat is erg belangrijk."

De kwaliteiten van de mandekker zijn bekend bij Cruz. "Davinson is een erg snelle verdediger. Hij is erg sterk en hij is goed in de een-tegen-een-duels. Hij heeft een goede timing en ook in de lucht is hij erg sterk. Met corners en vrije trappen is hij dan ook een extra wapen. Hij is sterk in balbezit, maar in Nederland zal hij zich op dat vlak nog beter gaan ontwikkelen."

Sanchez stond volgens diverse media óók in de belangstelling van FC Barcelona. De twintigjarige stopper zette deze week zijn handtekening onder een vijfjarig contract. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s