'Terugkeer Assaidi in de maak: eredivisionist onderhandelt met Al-Ahli'

'Terugkeer Assaidi in de maak: eredivisionist onderhandelt met Al-Ahli'

Gepubliceerd: maandag 27 juni 2016 om 07:38ma 27-06-2016 om 07:38

Oussama Assaidi keert komend seizoen mogelijk terug op de Nederlandse velden. De 27-jarige vleugelaanvaller van Al-Ahli (Dubai) is in beeld bij FC Utrecht. Dat melden media uit het Midden-Oosten. 

Assaidi speelt sinds januari 2015 voor Al-Ahli. Die club nam hem destijds over van Liverpool, waar de Marokkaans international op een zijspoor was beland. FC Utrecht ziet de lichtvoetige dribbelaar blijkbaar als een mogelijke opvolger voor Nacer Barazite. Hij staat op zijn beurt juist voor een transfer naar het Midden-Oosten. Over een verkoop van de aanvaller wordt momenteel onderhandeld. 

In 2006 maakte Assaidi zijn debuut op de Nederlandse velden namens het toenmalige FC Omniworld. Hij droeg later één seizoen (2008/09) het shirt van De Graafschap en verkaste daarna naar sc Heerenveen. In Friesland speelde Assaidi zich in de kijker bij Liverpool. Die club betaalde in 2012 ruim drie miljoen euro voor de aanvaller. Op Anfield brak Assaidi echter nooit door. Hij werd twee keer verhuurd aan Stoke City en besloot ruim een jaar geleden de lucratieve overstap naar Al-Ahli te maken. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Goede speler voor Utrecht?

Ja
91%
Nee
9%
(2306 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws