Wie is Mastour? Gehypet wonderkind op drempel van Eredivisie-avontuur

Wie is Mastour? Gehypet wonderkind op drempel van Eredivisie-avontuur

08-07-2016 12:15
34

PEC Zwolle lijkt een opvallende slag te slaan op de zomerse transfermarkt. Hachim Mastour, het achttienjarige wonderkind van AC Milan, speelt waarschijnlijk het komende seizoen op huurbasis in Zwolle, maar wie is hij eigenlijk?

1. Mastour werd op 15 juni 1998 geboren in het Noord-Italiaanse stadje Reggio-Emilia. Hij begon in de jeugdelftallen van Italië, maar koos uiteindelijk voor een interlandcarrière bij Marokko. Voor dat land speelde hij anderhalf jaar geleden zijn eerste en tot dusver enige interland. Mastour (op dat moment 16 jaar en 363 dagen oud) werd daarmee de jongste speler ooit in het shirt van Marokko.

2. Milan haalde Mastour op twaalfjarige leeftijd voor een half miljoen euro naar Milanello. Ook Juventus, FC Barcelona, Manchester City en Real Madrid hadden hun pijlen gericht op het talent, dat door compilaties op YouTube vreselijk werd gehypet. In eerste instantie leek dat terecht. Clarence Seedorf, de toenmalige hoofdtrainer van Milan, promoveerde hem als vijftienjarige naar de hoofdmacht. In de tussentijd had ook Ajax belangstelling.

3. Een zoekrondje op Google toont aan dat er nogal hoge verwachtingen waren van Mastour. In een tijdsbestek van een paar weken werd hij vergeleken met Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Wesley Sneijder, Juan Riquelme én Zinedine Zidane. Het zijn grote schoenen voor de de Italiaanse Marokkaan, die veel moeite heeft om aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen.

4. Dat blijkt wel uit het feit dat Milan hem vorig jaar voor twee seizoenen stalde bij Málaga. In Italië heersen grote twijfels over de mentale gesteldheid van Mastour, die bovendien een broertje dood heeft aan meeverdedigen. Ook staat hij te boek als vrij egocentrisch en zéér blessuregevoelig, mede door het feit dat de frêle technicus in de jeugd vaak werd neergehakt door Italiaanse verdedigertjes.

5. Als het tot een overstap naar PEC Zwolle komt, dan gaat trainer Ron Jans hem hoogstwaarschijnlijk gebruiken als nummer 10, de natuurlijke positie van Mastour. In Zwolle moet hij kilometers gaan maken. Het laatste seizoen speelde Mastour dus op huurbasis bij Málaga, dat deze week een einde maakte aan de overeenkomst met Milan. De hoofdrolspeler kreeg in Spanje geen poot aan de grond en speelde uiteindelijk vijf minuten.

 

Behind the scenes with @hziyech ! #MarsDor2016

Een video die is geplaatst door Hachim Mastour (@fantasyhachi) op

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie