Van der Velden heeft transfer te pakken en vertrekt naar Groot-Brittannië

Van der Velden heeft transfer te pakken en vertrekt naar Groot-Brittannië

16-07-2016 17:28
1

Nick van der Velden heeft zijn buitenlandse transfer te pakken. De 34-jarige middenvelder gaat een jaar voetballen in Schotland bij Dundee United.

Nick van der Velden heeft zijn buitenlandse transfer te pakken. De 34-jarige middenvelder gaat voetballen in Schotland bij Dundee United.Met Dundee speelt hij komend seizoen in de tweede divisie van Schotland, nadat de club vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Van der Velden had ook de optie om in de derde divisie van Spanje te gaan voetballen, maar kiest dus voor Schotland, waar ook Premier League-club Kilmarnock hem een aanbieding deed.

"Maar daar had ik geen goed gevoel bij", zegt Van der Velden tegen Voetbal International. Hij heeft een hoge pet op van Dundee United. "De trainer (Ray McKinnon, red.) wil verzorgd voetbal spelen. Ik ben gehaald voor de spitspositie of de plek kort daarachter. En ik vind het ook wel een keer leuk om een ander soort voetbal te spelen", aldus Van der Velden, die zondagochtend op het vliegtuig naar Schotland stapt. De middenvelder speelde in Nederland bij onder meer AZ, FC Groningen en - zijn laatste club - Willem II.