Rutten sprak met FC Twente: 'Ze spiegelden mij iets voor dat niet klopte'

Rutten sprak met FC Twente: 'Ze spiegelden mij iets voor dat niet klopte'

Gepubliceerd: zaterdag 13 augustus 2016 om 08:18za 13-08-2016 om 08:18

De situatie van FC Twente gaat Fred Rutten nog steeds aan het hart. De oefenmeester staat nu aan het roer bij Al Shabab uit Dubai, maar sprak ook met zijn voormalige club over een rol. Tot een nieuwe samenwerking kwam het niet.

Rutten stelt dat hij in december 2015 nog om tafel zat met Twente. "Maar ik had het gevoel dat ze me toen iets voorspiegelden wat niet klopte", vertelt de trainer in TC/Tubantia. "Het beeld was wel heel erg rooskleurig. Ik had er geen goed gevoel bij en speelde ook met de gedachte om het avontuur aan te gaan. Helaas heb ik gelijk gekregen."

Twente ging een juridisch gevecht aan en bleef uiteindelijk in de Eredivisie. Rutten sprak na zijn eerste onderhoud ook nog met de huidige technisch en algemeen directeur Jan van Halst. "De huidige technisch directeur heeft bij mij thuis op de bank gezeten. We zouden er op terugkomen, maar ik heb nooit meer iets gehoord. Blijkbaar had de club andere ideëen. Dat kan", vervolgt Rutten.

"Ik had in een bepaalde rol wel iets voor FC Twente willen betekenen", vertelt Rutten, die het jammer vindt dat hij niet aan de slag is gegaan bij de Tukkers. Hij maakt zich ook zorgen. "Omdat niemand, van de top tot de werkvloer, bekend is met de mechanismen in het voetbal. En ervaring heb je nodig in deze woelige periode."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk je dat FC Twente dit seizoen moet strijden tegen degradatie?

(712 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws