Update: Ziggo volgt voorbeeld KPN níet: FOX-prijzen blijven op zelfde niveau

Update: Ziggo volgt voorbeeld KPN níet: FOX-prijzen blijven op zelfde niveau

Gepubliceerd: vrijdag 19 augustus 2016 om 22:32vr 19-08-2016 om 22:32

De voetbalkijker wordt uiteindelijk de winnaar van het gesteggel tussen KPN en FOX Sports. Volgens De Telegraaf maakt KPN op vrijdag bekend dat het maandbedrag voor de drie Eredivisie-kanalen van FOX flink omlaag gaat.

FOX biedt onder meer drie Eredivisie-kanalen aan onder de noemer FOX Sports Eredivisie. De prijs daarvoor bedroeg aanvankelijk 17,50 euro en wordt flink verlaagd naar 7,50 euro per maand. Als kijkers daarnaast ook de internationale wedstrijden willen zien, krijgen zij drie extra kanalen tot beschikking en komt het bedrag uit op 15 euro per maand.

Naast de KPN-kijkers profiteren ook klanten van XS4All en Telfort van de prijsverlaging. Aanvankelijk lagen KPN en FOX nog in de clinch. De betaalzender eiste een bedrag per abonnee van KPN, dat daaraan niet wilde meewerken. Even leek FOX op zwart te gaan, maar vlak voordat dat gebeurde, kwamen beide partijen tot een akkoord. KPN investeert in de komende drie jaren een bedrag om de voetbalzenders te behouden.

Update 22.32: Ziggo is voorlopig niet van plan om net als concurrent KPN de prijzen voor FOX Sports-abonnees omlaag te gooien. "Zelfs met het huidige prijsniveau van FOX Sports Eredivisie is onze totaalprijs ten opzichte van vergelijkbare pakketten aantrekkelijker", laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan het Algemeen Dagblad. Op de burelen van Ziggo was er vrijdag sprake van spoedberaad, nadat KPN eerder op de dag had onthuld dat het FOX Sports-pakket per direct een stuk minder gaat kosten. 

Lees ook: Tele2 stopt met het aanbieden van FOX Sports

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws