Janmaat kent plannen: Een beetje zoals Oranje tijdens het WK in Brazilië

Janmaat kent plannen: "Een beetje zoals Oranje tijdens het WK in Brazilië"

25-08-2016 07:20

Daryl Janmaat is helemaal in zijn nopjes met het feit dat hij komend seizoen weer in de Premier League actief is. De Nederlandse rechtsback degradeerde vorig seizoen met Newcastle United naar het Championship, maar is nu weer terug op het hoogste niveau.

"Natuurlijk ben ik enorm blij dat ik weer in de Premier League speel", vertelt Janmaat aan het Algemeen Dagblad. "Dit is de grootste competitie ter wereld, hier wil iedereen spelen. Maar ik zeg eerlijk dat ik Newcastle United ook zal missen. De club heeft mij uit de Eredivisie weggehaald en ondanks de degradatie heb ik mij er altijd thuis gevoeld."

Janmaat had naast Watford meerdere opties. "Er was meer interesse, ook uit andere landen. Maar Watford wilde de laatste dagen echt doordrukken bij mijn zaakwaarnemer Michael Jansen van Wasserman. De club wil 5-3-2 spelen, een beetje zoals Oranje tijdens het WK in Brazilië. Het is de bedoeling dat ik de rechterflank ga bestrijken, iets wat mij ligt. En ik heb voor vier jaar getekend, ook daar spreekt veel vertrouwen uit."

Janmaat heeft ook als doel om weer een vaste waarde te worden bij Oranje. De verdediger is opgenomen in de voorselectie van bondscoach Danny Blind. "Ik ben er blij mee en uiteraard hoop ik er volgende week ook echt bij te zijn. Zaterdag spelen we tegen Arsenal, het zou mooi zijn als ik meteen kan laten zien dat ik topfit ben. Een Londense derby, mooi om zo te debuteren."