Blind 'spiekt' bij Strootman en Sneijder: 'Met hoeveel willpower hij traint...'

Blind 'spiekt' bij Strootman en Sneijder: 'Met hoeveel willpower hij traint...'

04-09-2016 19:06
4

De onrust binnen en rond de technische staf van Oranje speelt volgens Daley Blind géén rol tijdens de voorbereiding op het cruciale WK-kwalificatieduel met Zweden. Dat vertelt de verdediger van Nederland en Manchester United in gesprek met Voetbal International. 

"We hebben het er aan tafel even over gehad, maar de media zijn er drukker mee dan wijzelf. Wij moeten ervoor zorgen dat onze koppies leeg zijn en dat de focus op presteren blijft liggen. Volgens mij lukt dat. We houden de onrust buiten de deur. Je hebt er niks aan als dat doorwerkt naar binnen", aldus Blind. "De staf geeft daarin het goede voorbeeld. Er wordt van alles gezegd en geschreven over sommige mensen, maar op hun werkwijze heeft dat geen merkbare invloed. Iedereen is volledig gericht op de wedstrijd in Zweden." 

De 37-voudig international groeit naar eigen zeggen in zijn rol als één van de leiders van Oranje. "Voor mij is het is het leerzaam om bijvoorbeeld naar Kevin Strootman te kijken. We zijn even oud, maar Kevin heeft dat leidende van nature meer in zich dan ik. En Wesley Sneijder is natuurlijk een mooi voorbeeld. Wesley is een professional met ontzettend veel ervaring. Als je ziet met hoeveel willpower hij traint en praat, hoe intens hij bezig is met medespelers en het collectief, dat is een voorbeeld voor heel veel jongens."