Vitesse-vertrek van aanvaller ketst op laatste moment af: 'Snel een oplossing'

Vitesse-vertrek van aanvaller ketst op laatste moment af: 'Snel een oplossing'

05-09-2016 17:09

Vitesse heeft Abiola Dauda terug bij de selectie. De aanvaller leek op weg naar Sivasspor, maar zag een transfer op het laatste moment afketsen. De teleurgestelde speler moet nu hopen dat er snel een oplossing opdoemt.

Dauda heeft bij Vitesse, dat onder leiding staat van trainer Henk Fraser, weinig zicht op speelminuten, weet de Gelderlander. De 28-jarige Nigeriaan zag een transfer in rook opgaan, doordat de betreffende papieren voor de deal niet op tijd in orde waren gemaakt door Sivasspor.

In Arnhem heeft Dauda concurrentie van Ricky van Wolfswinkel en Yuning Zhang. Het lijkt op voorhand een oneerlijke concurrentiestrijd te worden, omdat Dauda overbodig is. Een vertrek is dan ook de enige oplossing, maar in veel landen is de transfermarkt al gesloten. Een andere mogelijkheid is contractontbinding.

"Dit is nog vers", zegt Joost de Wit, directeur van Vitesse. "Abiola moet de teleurstelling van de afgeketste transfer nog verwerken. Het is gewoon heel vervelend allemaal. We willen samen op korte termijn een oplossing vinden."