Van Aanholt staat perplex: 'Media willen het opblazen, klopt helemaal niks van'

Van Aanholt staat perplex: 'Media willen het opblazen, klopt helemaal niks van'

20-09-2016 18:41
3

Patrick van Aanholt spreekt met klem tegen dat hij hartklachten heeft. De linksback van Sunderland is het middelpunt geworden van een soap, nadat hij zondag in de warming-up werd 'gewisseld' door manager David Moyes.

Twee dagen na de wedstrijd werd bekendgemaakt dat bij een controle hartklachten waren geconstateerd. De linksback wil daar niks van weten. "Ik was inderdaad ook verbaasd, want er is eigenlijk niets aan de hand", aldus Van Aanholt tegenover Voetbal International. "Ik ben vorige week ziek geweest. Ik heb een virus opgelopen en dat zou in mijn lichaam geslopen zijn, mogelijk zelfs naar mijn hart."

"Daar hebben we een scan van laten maken. Maar die scan is pas laat of te laat aangeboden bij de FA en daarom moest ik alsnog plaatsnemen op de tribune", vervolgt Van Aanholt. "Iedereen is weleens ziek, toch?" Het verhaal is dus opgeblazen. "Ik voelde helemaal niets aan mijn hart, ik ben gewoon fit. (…) Ik snap dat de media dit verhaal op willen blazen, maar er klopt helemaal niks van."

Hij speelt naar eigen zeggen woensdag 'gewoon' tegen Queens Park Rangers. Van Aanholt heeft ook bondscoach Danny Blind laten weten dat er niks aan de hand is. De back is niet opgenomen in de voorselectie van Oranje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie