Manchester United scout Ajax-target: Nu al klaar voor een stap hogerop

Manchester United scout Ajax-target: "Nu al klaar voor een stap hogerop"

06-10-2016 18:51
1

Leon Bailey maakt ook in het nieuwe seizoen in België grote indruk en dat levert hem de belangstelling van grotere clubs dan Ajax, dat deze zomer concreet was, op. Alex McLeish doet donderdag in Engeland een goed woordje voor de aanvaller van Racing Genk.

Manchester United stuurde vorige week hoofdscout Jim Lawlor naar de Europa League-wedstrijd tussen Genk en Sassuolo, als bewijs dat het de club menens is. "Hij heeft alle kwaliteiten om succesvol te zijn in de Premier League", aldus McLeish, eerder trainer van Genk tegen Manchester Evening News. "Als hij de bal aanraakt zit iedereen op het puntje van zijn stoel. Volgens mij is hij nu al klaar voor een stap hogerop."

"Hij zal zeker veel interesse opwekken van Europese topclubs door zijn snelheid en techniek. Alleen zijn afwerking moet nog bijgeschaafd worden. Bailey kreeg een paar uitstekende mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Die volwassenheid bij de afwerking zal wel komen met de jaren. Jonge spelers mogen fouten maken, want daar worden ze beter van."