'Klopjacht' Willem II na supportersrellen leidt tot drie nieuwe arrestaties

'Klopjacht' Willem II na supportersrellen leidt tot drie nieuwe arrestaties

07-10-2016 19:12

De politie heeft nog drie verdachten aangehouden naar aanleiding van de supportersrellen rond het duel tussen Willem II en Feyenoord (0-2) afgelopen weekend. Het zijn twee Tilburgers en een man uit Goirle, meldt RTV Rijnmond.

De Tilburgers zitten nog vast, de man uit Goirle is inmiddels weer vrijgelaten. Op de dag van de wedstrijd werden ook al twee verdachten opgepakt vanwege de ongeregeldheden in het stadion van de Tricolores. De rellen braken uit toen enkele Feyenoord-fans in het vak van Willem II begonnen te juichen bij het tweede Rotterdamse doelpunt.

De Feyenoord-fans werden opgejaagd door de thuisaanhang. Eén van de mannen moest zich van de balustrade laten vallen om zich van zijn belagers te ontdoen. Het treffen werd door de onrust enkele minuten stilgelegd.

Willem II kondigde al aan de geweldplegers hard aan te willen pakken. Mogelijk wordt zelfs Opsporing Verzocht ingeschakeld. Op het tribunedeel waar de vechtpartijen plaatsvonden, zaten veel kinderen met hun ouders. Die moesten noodgedwongen vluchten om te ontkomen aan het geweld dat zich voor hun ogen afspeelde.