Bruma wil Griezmann uitschakelen: 'Zullen ons tegen ze moeten wapenen'

Bruma wil Griezmann uitschakelen: 'Zullen ons tegen ze moeten wapenen'

Gepubliceerd: zaterdag 8 oktober 2016 om 15:43za 08-10-2016 om 15:43

Jeffrey Bruma tankte vrijdagavond vertrouwen met het Nederlands elftal. De verdediger gelooft na de 4-1 zege op Wit-Rusland in een stunt tegen EK-finalist Frankrijk.

We hadden één doel en dat was winnen. Als je dat dan met 4-1 doet, is dat supergoed. Net als bij iedere wedstrijd  zijn er natuurlijk wel verbeterpunten, maar de winst was nu het belangrijkste", aldus Bruma in gesprek met RTV Rijnmond. De geboren Rotterdammer vond het leuk om weer eens een interland in De Kuip te mogen spelen. "Ja, de ambiance was goed. En het is altijd leuk om hier te spelen."

Nederland had lange tijd niets te duchten van Wit-Rusland, maar het vlak voor en vlak na rust plotseling. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer. "Ja, die voelde ik aankomen. We gaven teveel ruimte weg in de laatste linie. Dat is jammer, maar gelukkig liepen we vervolgens uit naar 3-1 en 4-1. Toch moeten we uit die fase wel lering trekken."

Maandag moet Oranje het opnieuw laten zien, wanneer Frankrijk op bezoek komt in de Amsterdam Arena. "Of we een kans maken? Zeker weten", aldus Bruma. "Natuurlijk is het een zeer sterke ploeg waar we ons tegen moeten wapenen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het resultaat bij Nederland-Frankrijk?

Winst Oranje
28%
Gelijkspel
29%
Winst Frankrijk
43%
(1220 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws