Dit was de ochtend: Blind overweegt twee opties, FIFA voor de rechter gedaagd

Dit was de ochtend: Blind overweegt twee opties, FIFA voor de rechter gedaagd

10-10-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Twee mogelijke systemen Oranje, Klaassen in Sneijder-rol
Over de opstelling van het Nederlands elftal heerst onduidelijkheid. Het is goed mogelijk dat Danny Blind maandagavond tegen Frankrijk met vijf verdedigers speelt in plaats van vier. Feit is wel dat Oranje in beide systemen met Davy Klaassen in de rol van Wesley Sneijder speelt. (AD/De Telegraaf) 

Arsenal bood flink bedrag op Mahrez
Arsenal heeft afgelopen zomer geprobeerd om Ryad Mahrez naar het Emirates Stadium te halen. Dat bevestigt de 25-jarige Algerijn, die echter niet mocht vertrekken van kersvers Premier League-kampioen Leicester City. Naar verluidt heeft Arsenal een bod van tientallen miljoenen op de vleugelflitser gedaan. (Canal Football Club)

FIFA voor de rechter gedaagd: meewerken aan slavernij
Wereldvoetbalbond FIFA wordt voor de rechter gedaagd vanwege medeplichtigheid aan het schenden van mensenrechten in Qatar. Dat vindt de Nederlandse vakbond FNV en een gedupeerde gastarbeider uit Bangladesh. Volgens advocaat Liesbeth Zegveld vertoont de werkwijze van de FIFA kenmerken van slavernij(De Volkskrant) 

Piqué is negatieve aandacht zat en stopt als international
Gerard Pique stopt na het WK 2018 in Rusland als international van het Spaanse elftal. De verdediger van FC Barcelona is het zat dat hij steeds het middelpunt is van negatieve aandacht en heeft besloten er over twee jaar mee te stoppen. (Spaanse media)

Familie Cruijff blij om positieve reacties, ook minder leuk bericht
De reacties naar aanleiding van de autobiografie van Johan Cruijff, die afgelopen week is uitgekomen, hebben zoon Jordi Cruijff erg goed gedaan. Ook ontving de familie Cruijff echter een minder leuk bericht. (De Telegraaf)