VP's Elftal van de Week: hattrick PSV, vijfsterrenhotel en recordtalent van NEC

VP's Elftal van de Week: hattrick PSV, vijfsterrenhotel en recordtalent van NEC

31-10-2016 10:00
6

De elfde Eredivisie-speelronde zit erop, tijd om de balans. Dat doen we zoals iedere week met VP's Elftal van de Week, met dit keer een hattrick voor het winnende PSV.

Bram Castro (Heracles Almelo)
Een penalty stoppen in de laatste minuut van de blessuretijd en dus een punt redden voor je ploeg: Castro deed het. De Belg is een zéér bruikbare doelman voor Heracles.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
"Nu kan ik stoppen met voetballen", lachte Van Polen nadat zijn assist voor de openingstreffer werd vergeleken met die van Frank de Boer op Dennis Bergkamp in 1998. Doe maar niet, Bram. PEC heeft je nog hard nodig.

Nicolas Isimat-Mirin (PSV)
Deed wat hij moest doen: geen fouten maken en zijn directe tegenstander afstoppen. Maakte Ricky van Wolfswinkel vrij simpel onschadelijk en speelde een sterke wedstrijd naast Héctor Moreno.

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Is in de vorm van zijn leven. Karsdorp blijft maar gaan aan de rechterkant en beloonde zichzelf met een doelpunt, toen hij de rebound na de gemiste penalty van Dirk Kuyt binnenliep.

Mustafa Saymak (PEC Zwolle)
Geboren en getogen in Deventer, maar scoren voor PEC Zwolle in de IJsselderby. Saymak zei dat hij uit zelfbescherming nog maar een extra nachtje in een hotel buiten Deventer gaat boeken. Hij verdient er een met vijf sterren.

Bart Ramselaar (PSV)
Je zou bijna vergeten dat hij pas twee maandjes bij PSV speelt. De middenvelder speelt volwassen en heeft veel diepgang in zijn spel, waardoor hij levensgevaarlijk is voor het vijandelijke doel. Leverde een assist tegen Vitesse.

Arber Zeneli (sc Heerenveen)
Hoe lang speelt hij nog in de subtop van de Eredivisie? Zeneli was ook tegen Feyenoord uitstekend op dreef, met een assist en een fraaie treffer van afstand tot gevolg. Heerenveen heeft goud in handen.

Ferdi Kadioglu (NEC)
Met 17 jaar en 23 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit voor NEC in een officiële wedstrijd. De manier waarop Kadioglu 'm maakte verdient bovendien applaus; een heerlijk voetballertje.

Queensy Menig (PEC Zwolle)
Maakte een Bergkampiaans doelpunt voor PEC in de gewonnen IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. De rust en controle in zijn spel is een lust voor het oog, wat hem waarschijnlijk verder gaat brengen dan Zwolle.

Gaston Pereiro (PSV)
Oogt door zijn slungelige voorkomen flegmatiek, maar haalt verschrikkelijk veel rendement uit zijn acties. Pereiro scoorde twee keer tegen Vitesse en staat dit seizoen alweer op vijf doelpunten.

Robert Mühren (AZ)
Tegen wil en dank de supersub van AZ. Viel ook tegen ADO Den Haag in en was met de enige treffer van het duel opnieuw de reddende engel van de Alkmaarders. Verantwoordelijk voor de laatste vijf AZ-doelpunten.