Ik denk dat het uiteindelijk zal meevallen met Trump als president

"Ik denk dat het uiteindelijk zal meevallen met Trump als president"

10-11-2016 07:22
14

Earnest Stewart had niet verwacht dat Donald Trump verkozen tot president zou worden. De voormalig technisch directeur van AZ, NAC Breda en VVV Venlo stemde zelf op Hillary Clinton.

Stewart is momenteel de technische man bij Philadelphia Union en heeft de strijd tussen Trump en Clinton op de voet gevolgd. Uiteindelijk won Trump. "Dit is echt een grote verrassing", vertelt Stewart in De Telegraaf. "Tijdens het kijken naar de uitslagenavond was ik in slaap gevallen en toen ik wakker werd, was Trump president. Dat had ik echt niet verwacht en niemand in mijn omgeving. Het is ook hier op de club het gesprek van de dag."

"Ik heb op Clinton gestemd, omdat de ideeën voor de toekomst van de Democraten mij meer aanspraken. Ik denk dat het uiteindelijk zal meevallen met Trump als president. Sowieso wordt er hier in Amerika wat anders naar gekeken dan in Nederland. Dat heeft met de verslaggeving over de verkiezingen te maken, die in Nederland wat eenzijdiger is."

Trump krijgt uiteindelijk de steun van Stewart. "Laat ik voorop stellen, dat hij natuurlijk echt rare dingen heeft gezegd. Maar dat hoort ook een beetje bij zo'n campagne, waarin het hard tegen hard gaat. Maar je zag nu al, dat Trump in zijn overwinningsspeech heel wat genuanceerder was."