Uitgeshopt Roda gaat weer shoppen: Duidelijk dat we wat kunnen gebruiken

Uitgeshopt Roda gaat weer shoppen: "Duidelijk dat we wat kunnen gebruiken"

23-11-2016 16:10
43

Roda JC draait ronduit dramatisch in de Eredivisie. Met een teleurstellende laatste plaats en slechts zes goals in dertien duels is de paniek groot in Kerkrade. Waar de club eerder de hand op de knip zou houden in de winterse transferperiode, gaan de Limburgers nu toch de transfermarkt op.

Vooral in de spitspositie kent Roda problemen, dit blijkt ook uit het aantal goals dat de ploeg van oud-topspits Yannis Anastasiou wist te maken. "Begin december maken we de balans op en gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn", laat technisch directeur Ton Caanen weten aan Voetbal International. "Het is duidelijk dat wij voorin wel wat versterking kunnen gebruiken.

Roda beschikt dit seizoen over drie spitsen, maar Nestoras Mytidis, Simon Church en Dani Schahin wisten nog niet te overtuigen. Eerstgenoemde lijkt te licht voor het niveau dat Roda wil nastreven, terwijl Schahin en Church kwakkelen met blessures. Afgelopen zomer werd een karrevracht aan nieuwe spelers aangetrokken, waarna de club besloot om in januari geen nieuwkomers te verwelkomen. Dat idee moet Roda door de slechte resultaten dus toch laten varen.