'Van Dijk belangrijkste transferdoelwit van Engelse topclub in januari'

'Van Dijk belangrijkste transferdoelwit van Engelse topclub in januari'

01-12-2016 23:48
5

Virgil van Dijk is in januari het belangrijkste transferdoelwit van Manchester City. De verdediger van Southampton moet in het Etihad Stadium de opvolger worden van de Belg Vincent Kompany, die van de ene blessure in de andere rolt.

Met dat bericht komt boulevardkrant The Daily Mail donderdagavond op de proppen. Scouts van Manchester City zagen Van Dijk de afgelopen weken onder meer veel indruk maken in het Premier League-duel met Liverpool (0-0). Ook The Reds werden al in verband gebracht met de 25-jarige Oranje-international, die anderhalf jaar geleden voor 13,5 miljoen euro overkwam van Celtic. Hij moet nu een veelvoud van dat bedrag opleveren.

De oud-speler van FC Groningen is niet de enige naam op het verlanglijstje van City-manager Pep Guardiola, die ook een opvolger voor Yaya Touré zoekt. William Carvalho van Sporting Lissabon lijkt de meest waarschijnlijke kandidaat voor die vacature, maar zijn komst heeft door de revival van de Ivoriaan geen prioriteit in januari. Guardiola is ook gecharmeerd van Julian Weigl, maar Borussia Dortmund lijkt niet mee te willen werken.