'Koeman bereidt transferklappers voor: 'spending spree' voor vijf spelers'

'Koeman bereidt transferklappers voor: 'spending spree' voor vijf spelers'

26-12-2016 10:47
1

Everton-manager Ronald Koeman krijgt in de winterse transferperiode alle ruimte om flink te investeren in spelers. The Daily Express meldt dat de Nederlandse coach gaat voor een 'spending spree' voor liefst vijf spelers.

Het gerucht komt naar buiten op Boxing Day, de dag waarop in Engeland alles in het teken staat van cadeautjes uitpakken en voetbal. En ook de tabloids willen daar graag een graantje van meepikken. Everton wil in de top-zes eindigen en heeft daarvoor nieuwe spelers nodig, zo luidt de berichtgeving.

Memphis Depay en Morgan Schneiderlin zijn de belangrijkste doelwitten van Koeman. Ook de Belgische middenvelder Axel Witsel van Zenit Sint-Petersburg staat op de lijst van Everton, evenals Valencia-verdediger Aymen Abdennour. "Als ik dit jaar vergelijk met vorig jaar bij Southampton, dan wil ik graag meer zakendoen", aldus Koeman in aanloop naar de Boxing Day-clash met Leicester City.

"Maar het hangt er puur vanaf wat we nodig hebben. We raken Idrissa Gueye kwijt door de Afrika Cup en hebben Yannick Bolasie die langdurig geblesseerd is. Verder heeft James McCarthy fysieke klachten en iedereen weet dat Gareth Barry niet om de twee of drie dagen een wedstrijd kan spelen", aldus Koeman.