Transferadvies voor Manchester City: 'Kompany is het grote probleem'

Transferadvies voor Manchester City: 'Kompany is het grote probleem'

27-12-2016 13:24
3

Als Manchester City dit seizoen nog een bedreiging wil vormen voor Chelsea in de Engelse titelstrijd, moet manager Pep Guardiola in januari de transfermarkt op. Volgens Ray Parlour is een nieuwe centrale verdediger broodnodig.

Hoewel Hull City maandag met 3-0 werd verslagen, kwam de zege opnieuw uiterst moeizaam tot stand voor Manchester City. "Ik denk dat Pep naar zijn laatste drie heeft gekeken en zich realiseerde dat versterking nodig is, zonder twijfel", stelt Parlour in de Premier League Daily. "De blessure van John Stones is bovendien een klap."

"Vincent Kompany is evenwel het grote probleem", vervolgt de voormalig Arsenal-middenvelder. "Hij blijft terugkeren, maar raakt dan opnieuw geblesseerd. Hij was de aanvoerder, de leider en ze missen hem enorm. Ik ben er dus zeker van dat als Guardiola versterking wil, het een centrale verdediger zal zijn."

Parlour denkt wel dat het een moeilijke klus wordt om een topspeler te halen. "Clubs hebben oog voor hun eigen situatie, hun eigen positie in de competitie. Maar als er iemand beschikbaar is, zou dat City echt helpen in de achtervolging op Chelsea." Guardiola ontkende onlangs nog dat Virgil van Dijk in beeld is.