Update: Heracles velt oordeel en gaat niet in zee met 'Ghanese Yaya Touré'

Update: Heracles velt oordeel en gaat niet in zee met 'Ghanese Yaya Touré'

09-01-2017 10:31
3

Heracles Almelo geeft Mustapha Yahaya de kans een contract af te dwingen. De clubloze Ghanees (22) gaat mee op trainingskamp in het Gelderse Epe.

Dat meldt Heracles maandag via de officiële kanalen. De nummer negen van de Eredivisie traint maandag voor het eerst in 2017 en Yahaya is daar bij. Hij gaat woensdag ook mee op trainingskamp, waar hij de kans krijgt een contract af te dwingen.

Yahaya is een 22-jarige middenvelder, die eerder voor FC Twente uitkwam. Hij speelde 22 wedstrijden voor Jong FC Twente in de Jupiler League. Sinds afgelopen juni speelde de verdedigende middenvelder voor FC Europa uit Gibraltar, maar momenteel is hij transfervrij.

Yahaya was bij Twente lang een hoofdpijndossier. De Ghanees kreeg een vorstelijk salaris en was dan ook een probleemgeval in de financiële huishouding van de Tukkers. Yahaya werd de 'Ghanese Yaya Touré' genoemd, maar kon de verwachtingen nimmer inlossen in Enschede.

Update 9/1 10.31: Heracles Almelo gaat niet in zee met Mustapha Yahaya. De oud-speler van FC Twente, die te boek staat als 'de Ghanese Yaya Touré', was afgelopen week op proef bij de eredivisionist, maar krijgt geen contract. De technische staf van Heracles wilde een middenvelder, maar zag in Yahaya meer een centrale verdediger.