'Eigenaar heeft bepaald dat we onze sterkhouders niet hoeven te verkopen'

'Eigenaar heeft bepaald dat we onze sterkhouders niet hoeven te verkopen'

06-01-2017 23:19
1

Voor Mohammed Allach zijn het drukke weken als technisch directeur van Vitesse. De Arnhemse club wil zelf nog een linksback vastleggen en hoopt tegelijkertijd zijn steunpilaren te behouden.

"Deze periode is altijd hectisch", zegt Allach tegen De Gelderlander. "Er gaan ontzettend veel geruchten. Er wordt, bewust en onbewust, heel veel onzin de wereld in geslingerd. Het schiet soms alle kanten op." Vitesse heeft echter wel degelijk zijn zinnen gezet op Alexander Büttner na het vertrek van Kosuke Ota. Mogelijk trekt ook Sheran Yeini de deur van het Gelredome achter zich dicht.

"Wij hebben voor deze winter één speerpunt", vertelt Allach op zijn beurt over de Arnhemse plannen. "De linksbackpositie anders bezetten. Daarna zijn wij in principe klaar. Onze eigenaar (Alexander Tsjigirinski, red.) heeft voor het seizoen bepaald dat we onze sterkhouders niet hoeven te verkopen. Dat was in de zomer zo en dan is dat in de winter vanzelfsprekend ineens niet anders."

Vitesse hoopt in 2017 op revanche. De equipe van Henk Fraser moet het momenteel doen met de achtste plaats in de Eredivisie, maar Allach zorgt voor nuance. "We liggen niet ver achter op Heerenveen en AZ. Wij streven een plek in de top zes na. Europees voetbal. Dan zijn we niet tevreden over de resultaten tot dusver, maar ons doel is gewoon nog haalbaar."