'Guidetti, die ik goed ken, zei dat ik misschien wat uitbundiger moet juichen'

'Guidetti, die ik goed ken, zei dat ik misschien wat uitbundiger moet juichen'

11-01-2017 08:59
4

Nicolai Jörgensen heeft niet de bravoure van John Guidetti en Graziano Pellè, maar is zéker zo trefzeker als zijn voorgangers bij Feyenoord. De Deen blijft met beide benen op de grond.

Jörgensen speelt zich sinds zijn komst langzaam in het rijtje met Guidetti en Pellè, na twaalf doelpunten en zes assists in de eerste seizoenshelft. Toch valt er volgens één van zijn voorgangers nog wel wat aan te merken, vertelt hij aan Voetbal International.

"Guidetti, die ik goed ken, vertelde me dat ik misschien wat uitbundiger moet juichen, daar houden ze van in Rotterdam", vertelt Jörgensen. "Maar ik ben zoals ik ben. Ik probeer mijn rol zo goed als mogelijk in te vullen. Als we straks hopelijk op de Coolsingel staan, misschien is het dan wel tijd uit m'n dak te gaan. Tot dan is het wat ik al zei: Gefocust blijven."

Feyenoord krijgt door de koppositie te maken met een ander soort druk in 2017. "Wij zullen worden opgejaagd. Zo ging dat ook toen ik met FC Kopenhagen verwikkeld was in de strijd om het kampioenschap. De kunst is je niet te laten afleiden en elke wedstrijd op zichzelf te nemen. Verder vooruit kijken heeft geen zin en is gevaarlijk."