Mopperende Kuyt en Elia: Als je het spelers vraagt...

Mopperende Kuyt en Elia: "Als je het spelers vraagt..."

16-01-2017 17:29
14

Dat Feyenoord het zondagmiddag moeilijk had tegen Roda JC, had volgens Eljero Elia veel te maken met het kunstgras in het Parkstad Limburg Stadion. De vleugelaanvaller kan er maar niet aan wennen, laat hij weten aan RTV Rijnmond. 

"We spelen nooit op kunstgras, het is heel stroperig en de bal glijdt anders dan normaal. Daar moet je altijd aan wennen. Maar het gaat beter dan vorig seizoen, we hebben stappen gemaakt", aldus Elia, die in de slotminuten voor de eindstand (0-2) tekende. Feyenoord liet de afgelopen vaak punten liggen op kunstgras. Rijnmond zocht uit dat er sinds het seizoen 2011/12 25 keer een uitduel is gespeeld op kunstgras: 14 zeges, 3 remises en 8 nederlagen. 

Steeds meer ploegen in het betaald voetbal lijken over te stappen op kunstgras. Feyenoord-captain Dirk Kuyt hoopt op een kentering. "Als je alle spelers vraagt of ze op echt gras willen spelen of op kunstgras, dan kiest iedereen voor echt gras. In een wedstrijd is het altijd anders dan tijdens een warming-up. Je moet er mee dealen en dat hebben we tegen Roda JC in elk geval gedaan."