Supportersvereniging Ajax hekelt NOS: 'Snap niet waarom ze dit doen'

Supportersvereniging Ajax hekelt NOS: 'Snap niet waarom ze dit doen'

16-01-2017 20:25
15

De supportersverenigingen van FC Utrecht en Ajax betreuren de ophef die zaterdagavond is ontstaan rond spreekkoren over de geuzennaam van Ajax. Tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta zongen Utrecht-supporters liedjes over de aanstaande tegenstander uit Amsterdam. De NOS sprak direct over antisemitisme. 

Zondagavond leverde de berichtgeving van de omroep boze reacties op uit de Domstad. Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging van Utrecht, betreurt alle ophef. "We zijn al een jaar bezig met de supportersclubs van FC Utrecht en Ajax om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Het doel is om deze wedstrijd in 2020 weer op volledig normale manier te spelen. Dat betekent zonder grote politie inzet en extra veiligheidsmaatregelen. De relatie met de supportersvereniging van Ajax is goed", tekent het Algemeen Dagblad op uit zijn mond.

Wedden

Meer odds

Daniël Dekker is voorzitter van de grootste supportersvereniging van Ajax. Hij wil liever niet al te veel woorden vuil maken aan alle consternatie. "Zonde van de tijd. Het helpt niet en ik snap ook niet waarom de NOS dit doet. Het is verkeerde spanning waar niemand iets aan heeft. Als wij inhoudelijk reageren komt het spel weer op de wagen en dat gun ik de NOS niet."

Lees ook: NOS diep door het stof in FC Utrecht-rel: "We hebben dit niet goed gedaan"