Klopp: We zijn niet de enige club: Schalke, WBA, misschien ook Ajax

Klopp: "We zijn niet de enige club: Schalke, WBA, misschien ook Ajax"

17-01-2017 14:43
7

Jürgen Klopp lijkt helemaal klaar met de Kameroense voetbalbond, die Joel Matip nog altijd niet heeft vrijgegeven om voor Liverpool te spelen nadat hij een uitnodiging voor de Afrika Cup heeft afgeslagen.

Kameroen kondigde al maatregelen aan en zet die nu ook door, want Matip mag niet spelen voor Liverpool en ook Allan Nyom (West Bromwich Albion) is niet inzetbaar. "Wij weten zeker dat we niets fout hebben gedaan en Joel heeft ook niets fout gedaan", zegt Klopp. "Hij heeft sinds 2015 niet voor Kameroen gespeeld, hij is geen international."

Woensdag in de bekerwedstrijd tegen Plymouth zal Matip zeker niet in actie komen. "Hij is niet blij. Ik kan hem niet opstellen en we zijn niet de enige club. Schalke 04 en West Bromwich Albion hebben hetzelfde probleem, misschien Ajax ook wel (André Onana heeft gewoon gespeeld voor Ajax, red.). Het is heel moeilijk om met de mensen in contact te komen. Het is moeilijk te accepteren dat we moeten wachten op een speler die fit is en zestien maanden niet voor Kameroen heeft gespeeld."

De FIFA heeft Liverpool laten weten dat er vrijdag wordt besloten of de zaak opgepakt wordt, en dan zal het nog zeven tot tien dagen duren alvorens er een uitspraak volgt.