'Het is heel teleurstellend, ik heb veel onzin over Ziyech gelezen'

'Het is heel teleurstellend, ik heb veel onzin over Ziyech gelezen'

17-01-2017 18:46
5

Nordin Amrabat vindt dat iemand als Hakim Ziyech altijd geselecteerd moet worden voor het Marokkaanse elftal. De middenvelder van Ajax is gepasseerd door bondscoach Herve Renard. "Het is heel teleurstellend voor die jongen. Ik heb veel onzin over Hakim gelezen."

"Het klopt niet dat hij niet goed in de groep ligt en het klopt ook niet dat hij een grote mond heeft. Wat er dan wel is? Dat moet je de bondscoach vragen", zegt Amrabat tegen Voetbal International. Volgens de aanvaller is er van discriminatie geen sprake. "De wedstrijdbesprekingen zijn in het Engels én in het Frans. Ik zit nu zes jaar bij de groep en merk niks van discriminatie."

"Natuurlijk trekken de 'Nederlandse' jongens wat meer naar elkaar toe, maar dat geldt ook voor de Franstaligen. Ziyech is gewoon een van de jongens. Een vrolijke jongen bovendien. Ik weet niet waar het aan ligt." Ziyech moet altijd bij de selectie zitten, vindt Amrabat. "Ik vind persoonlijk dat iemand als Hakim met zijn talent, altijd geselecteerd dient te worden. Vervolgens is het aan de bondscoach of hij hem opstelt. Hij hoort er minimaal bij te zijn." 

Marokko verloor op de Afrika Cup van Congo, waarna de kritiek toenam. Amrabat, die momenteel herstellende is van een enkelblessure, plaatst een kanttekening. "Het lijkt wel of je in een sauna aan het rennen bent. De luchtvochtigheid is heel hoog. Heb je bovendien gezien hoe de bal rolt? Hij gaat alle kanten op. De omstandigheden in Afrika zijn niet best. Als Marokko in Nederland tegen Engeland had gespeeld, hadden we met 5-0 gewonnen."