'Eerst maar eens naar de Nederlandse top en dan de volgende stap'

'Eerst maar eens naar de Nederlandse top en dan de volgende stap'

17-01-2017 23:30
3

Erik Nevland heeft begrip voor de keuze van Martin Odegaard voor sc Heerenveen. De Noor denkt dat zijn landgenoot prima uit de voeten kan in de Eredivisie, waar hij zich verder kan ontwikkelen als voetballer.

Nevland, die in het verleden een publiekslieveling bij FC Groningen was, noemt de beslissing van Odegaard dan ook slim. "Al had ik hem natuurlijk veel liever naar FC Groningen zien gaan", lacht de oud-spits in gesprek met Voetbal International. "Maar Martin is nu op een leeftijd dat hij wekelijks op een goed niveau moet gaan voetballen. De Eredivisie is perfect voor hem, in Nederland wordt aanvallend gevoetbald en dat past bij Martin."

Ook het karakter van Odegaard krijgt een positieve beoordeling van Nevland. "Hij is verder rustig, raakt niet in de war van de druk en blijft tevens met beide benen op de grond." Zijn landgenoot André Bergdolmo, oud-Ajacied, sluit zich daarbij aan. "Martin is fantastisch in de pers, bescheiden, zegt nooit gekke dingen. Maar het zal voor hem heel moeilijk worden terug te keren bij Real Madrid. Eerst maar eens naar de Nederlandse top en dan de volgende stap. Zo had het natuurlijk vanaf het begin al moeten gaan."