Update: Memphis gearriveerd in Lyon voor contractbespreking bij nieuwe club

Update: Memphis gearriveerd in Lyon voor contractbespreking bij nieuwe club

19-01-2017 00:00
53

Daar waar Manchester United en Olympique Lyon met elkaar aan het onderhandelen zijn over de transfersom voor Memphis Depay, heeft de aanvaller zelf wel al een akkoord bereikt met de Franse club. Het is voor Memphis dus wachten tot beide clubs groen licht geven voor een transfer.

Het Franse L'Equipe meldt woensdag dat Memphis persoonlijk akkoord is met de Franse grootmacht, waardoor de transfer nu in handen ligt van de clubs. Memphis is een contract tot 2019 overeengekomen. Lyon bood bij United eerst een bedrag van twaalf miljoen euro en daarna van vijftien miljoen euro. In beide gevallen kreeg het nul op het rekest. De club gaat nu een bod doen van maar liefst zeventien miljoen euro. Het is de vraag of United bereid is Memphis voor dat bedrag te laten gaan, want de Engelsen willen een bedrag dat zo dicht mogelijk bij dertig miljoen euro ligt.

United betaalde in 2015 ruim dertig miljoen aan PSV voor de transfer van de Oranje-international. In Engeland kon hij echter niet overtuigen en nu zit Memphis vaker op de tribune dan hem lief is. United is bereid mee te werken aan een transfer, maar wil hem niet voor een appel en een ei laten gaan.

Update 14.36: Ook de doorgaans zeer betrouwbare BBC meldt dat de kans steeds groter wordt dat Memphis Depay in januari naar Olympique Lyon verkast. De Franse club heeft inmiddels drie aanbiedingen gedaan, waarvan de laatste het hoogst was: zeventien miljoen euro. Manchester United heeft het bod nog niet geaccepteerd.

Update 18.42 uur: De transfer van Memphis Depay van Manchester United naar Olympique Lyon lijkt nu echt een kwestie van tijd. Volgens L'Equipe hebben ook beide clubs een akkoord bereikt over een transfersom van tussen de vijftien en twintig miljoen euro. Daarmee lijdt United flink verlies op de 22-jarige aanvaller, die in de zomer van 2015 voor zo'n dertig miljoen overkwam van PSV. Volgens The Daily Mail ligt het transferbedrag hoger: 18,5 miljoen euro dat door bonussen kan oplopen tot 25 miljoen.

Update 23.57 uur: Memphis Depay is inmiddels in Lyon geland. De Franse club meldt op Twitter dat donderdag zijn contractvoorwaarden zullen worden besproken met zijn zaakwaarnemers. De transfer is daardoor weer een stap dichterbij gekomen.