Heerenveen-huurling is overtuigd: 'Turkse competitie sterker dan Eredivisie'

Heerenveen-huurling is overtuigd: 'Turkse competitie sterker dan Eredivisie'

18-01-2017 21:21
8

Kenneth Otigba heeft geen spijt van zijn keuze om vanuit sc Heerenveen verhuurd te worden aan Kasimpasa. De verdediger moest na zijn rode kaart tegen Galatasaray zijn basisplek inleveren, maar dat zorgt niet voor heimwee.

Otigba is er van overtuigd dat Turkije een betere competitie heeft dan Nederland. "Als je kijkt naar de sterspelers in de grote teams in Turkije, dan heb je het over een ander niveau dan in Nederland. Hier spelen grotere en betere voetballers", aldus Otigba tegenover Fanatik.

Wedden

Meer odds

De betere tegenstanders zorgen er voor dat Otigba in rap tempo veel bij leert. "Je wil winnen als je tegen de grote clubs speelt, waar wereldkampioenen onder contract staan. Dat maakt het tot een kleurrijke en leuke competitie. Je moet constant alert zijn om jezelf te meten met de allerbesten."

Kasimpasa staat op dit moment op de tiende plek in de Turkse competitie. De ploeg heeft 21 punten uit zeventien duels gehaald. Aanstaande zondag wordt de competitie hervat. Kasimpasa speelt dan tegen Trabzonspor.