Update: Ajax grijpt definitief naast komst buitenspeler: huur zonder optie

Update: Ajax grijpt definitief naast komst buitenspeler: huur zonder optie

20-01-2017 19:33
23

Ajax moet de komst van Gerard Deulofeu naar Amsterdam uit het hoofd zetten. Volgens Italiaanse media heeft de aanvaller van Everton zijn zinnen gezet op een vertrek naar AC Milan. De Serie A-club denkt dat een huursom van 500.000 euro genoeg is om Deulofeu deze maand aan te trekken. 

Milan wil in de huurdeal met Everton vastleggen dat de Spaanse vleugelspeler in de zomer definitief kan worden ingelijfd voor achttien miljoen euro. Deulofeu heeft bij Everton een contract tot medio 2018. Manager Ronald Koeman zei donderdag tijdens een persconferentie dat hij bereid is om mee te werken aan een (tijdelijk) afscheid van de 22-jarige dribbelaar.

Ook Ajax en VfL Wolfsburg zijn door diverse media gelinkt aan Deulofeu. De Amsterdammers willen deze maand graag een nieuwe vleugelaanvaller aan de selectie toevoegen, omdat Anwar El Ghazi zo goed als zeker de overstap maakt naar het Franse Lille. De negentienjarige Braziliaan David Neres staat hoog op het verlanglijstje van Ajax

Update 19.33: Ajax kan de komst van Gerard Deulofeu definitief op zijn buik schrijven. Milan TV, het officiële clubkanaal, heeft vrijdagavond gemeld dat de 22-jarige Spanjaard voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Everton. Aan de deal zijn verder geen verplichtingen verbonden: er is geen verplichting of optie om Deulofeu in de zomer voor een vastgesteld bedrag over te nemen. De transfer wordt in de komende uren definitief gemaakt. Zondag komt hij naar Milaan voor de keuring.