Bosz openhartig over transferstrategie: 'Ik ga hem nu niet meer tegenhouden'

Bosz openhartig over transferstrategie: 'Ik ga hem nu niet meer tegenhouden'

20-01-2017 13:12
3

Ajax kan zondag mogelijk gewoon nog over Anwar El Ghazi beschikken. Peter Bosz weet echter wel dat de gesprekken over een vertrek in een vergevorderd stadium zijn.

Tegen PEC Zwolle speelde El Ghazi ondanks de transferperikelen gewoon mee. "En ik vond hem toen goed spelen", aldus Bosz vrijdag op het persmoment. "Ik heb zoals het er nu naar uitziet de beschikking over hem en dan zal ik hem ook gebruiken. Ik heb wel geleerd: je weet het nooit zeker. Want we weten dat de belangstelling er is. Of ik hier met hem over praat? Ik praat zoals ik normaal met hem praat. Ook hier over ja."

Wedden

Meer odds

Dan de jacht op een vervanger van El Ghazi. "Ik vind dat de club heel zorgvuldig moet kijken naar de invulling van die plek", vervolgt Bosz. "Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit. Een speler kun je heel snel ergens vandaan trekken, maar een speler moet voor de lange termijn zijn. De kans is groot dat het een buitenlandse speler wordt en zo'n jongen moet natuurlijk ook wennen."

"Natuurlijk hebben wij hem het liefst zo snel mogelijk bij ons, maar het is geen kwestie van op een knop drukken en hij is er", aldus Bosz, die het niet gek vindt dat er afgelopen zomer al een speler is gehaald toen Viktor Fischer vertrok. "Wat ik heel goed bij Ajax vind is dat ze altijd eerst in de opleiding kijken. Jij noemt het vertrek van Fischer, maar we hebben ook Cerny nog. Als die ontwikkeling wat langer blijkt te duren, moet je dat misschien bijstellen. Maar ik vind het goed dat er eerst naar de jeugd wordt gekeken."

Als Ajax er onverhoopt niet in slaagt een buitenspeler te halen, heeft dat geen consequenties voor El Ghazi. "Ik ga niet zeggen 'hij mag nu niet meer weg', daarvoor is dit al te ver. Wat ik me wel kan voorstellen is dat áls hij niet weggaat, de behoefte om iemand te halen minder groot is. Want in theorie kan zijn transfer natuurlijk altijd nog afketsen."