Memphis krijgt goedkeuring van PSV'er: 'Lyon kan titelkandidaten kietelen'

Memphis krijgt goedkeuring van PSV'er: 'Lyon kan titelkandidaten kietelen'

21-01-2017 13:56
2

Frankrijk is benieuwd naar Memphis Depay. Nicolas Isimat-Mirin, de Fransman in dienst van PSV, stelt zijn landgenoten gerust. Hij vindt dat Olympique Lyon een goede keuze heeft gemaakt.

Isimat en Memphis vierden samen een titel bij PSV, waarna de Oranje-international vertrok naar Manchester United. "Dit is voor iedereen een goede keuze", zegt de PSV'er tegen France Football. "Voor hem is het een prachtige stap, Lyon kan proberen de titelkandidaten in Frankrijk te kietelen."

De Fransen willen graag weten wat Memphis kan brengen. Isimat: "Hij is een vleugelspeler die het verschil kan maken. Bovendien heeft hij een goede afwerking, ook met het hoofd. Lyon heeft een onvoorspelbare speler die zijn stijl aan kan passen aan de tegenstander."

De PSV-verdediger is met name onder de indruk van het karakter van Memphis. "Hij vertrouwt op zichzelf en doet alles om te slagen. Jammer dat het niet is gelukt bij Manchester, maar misschien werd ook wel te veel verwacht. Toch heeft hij leren omgaan met de druk."