Ajax ziet aanvaller terugkeren: Ik had eigenlijk helemaal niet moeten spelen

Ajax ziet aanvaller terugkeren: "Ik had eigenlijk helemaal niet moeten spelen"

27-01-2017 14:35
12

Vaclav Cerny staat voor zijn rentree in de wedstrijdselectie van Ajax. De negentienjarige aanvaller, die niet kan wachten, is zo goed als hersteld van een rugblessure.

Ajax-trainer Peter Bosz liet donderdag weten vooralsnog niet op Cerny te rekenen, maar als het aan de speler zelf ligt maakt hij dit weekend al zijn eerste speelminuten van 2017. "Ik heb aangegeven dat ik dit weekeinde graag wil spelen", aldus Cerny tegen Ajax Life. "Bij het eerste elftal, of bij Jong Ajax. Dat maakt me nu niet uit. Ik wil gewoon weer op het veld staan."

Wedden

Meer odds

De verwachting is dat Cerny maandag, in de inhaalwedstrijd van Jong Ajax tegen Almere City FC, zijn rentree kan maken. "Ik heb vier of vijf conditionele tests gedaan, en voel me weer helemaal fit. Ik kan nog geen hele wedstrijd spelen, maar wel invallen. Graag zelfs. Het is moeilijk om geduldig te blijven. Ik ben niet eerder vijf of zes weken uitgeschakeld geweest."

Cerny hoopt in de tweede seizoenshelft te laten zien waarom hij te boek staat als een groot talent. Voor de winterstop kwam het er niet uit. In de ontknoping van 2016 tegen PSV (1-1) viel hij in, maar werd Cerny ook weer gewisseld. "Ik had toen al te veel last van mijn rug en eigenlijk helemaal niet moeten spelen. Ik was niet vrij in mijn acties, dacht steeds na of ik wel vol moest gaan sprinten. Dat was niet goed."