Ongelukkige bijrol voor basisdebutant Memphis: 'Daarna werd het lastig'

Ongelukkige bijrol voor basisdebutant Memphis: 'Daarna werd het lastig'

28-01-2017 20:40
3

Gemengde gevoelens overheersen bij Memphis Depay na zijn debuut in de basis bij Olympique Lyon. De Oranje-international speelde naar eigen zeggen een redelijke wedstrijd tegen Lille, maar hij kon niet verhelpen dat het topduel verloren ging: 1-2. 

Balverlies van Memphis leidde indirect de 0-1 in. "Ongelukkig, een beetje pech ook. Daarna speelden zij alleen nog maar defensiever, waardoor het steeds lastiger werd een gaatje te vinden", blikt de 22-jarige aanvaller terug met het Algemeen Dagblad. "Toch overheerst het goede gevoel van de eerste tien dagen hier."

Hij is naar eigen zeggen warm onthaald bij de topclub uit de Ligue 1. "Uit alles bleek dat ze me heel graag wilden hebben. Dat vertrouwen was voor mij belangrijk. Ik wil weer lekker voetballen, zoveel mogelijk. De trainer had een duidelijk plan met me, waar veel vertrouwen uit sprak. Het elftal speelt echt combinatievoetbal, en dit is gewoon een heel grote club. Het hele plaatje voelde goed."

Of hij rekent op een oproep voor Oranje, dat eind maart tegen Bulgarije speelt? Met bondscoach Danny Blind heeft hij in ieder geval geen contact gehad over zijn transfer van Manchester United naar Lyon. "Het belangrijkste is dat ik gewoon veel ga spelen, op hoog niveau. Dat stond voorop voor mij. Dan komt het Nederlands elftal vanzelf."

Lees ook: Memphis kan niet schitteren bij basisdebuut maar doet niet onder voor teamgenoten