Update: Bod Roda afgewezen: 'Hij is de beste buitenspeler in de Jupiler League'

Update: Bod Roda afgewezen: 'Hij is de beste buitenspeler in de Jupiler League'

30-01-2017 13:44
10

Voor Roda JC is de transferdeadline een race tegen de klok. De Limburgers hebben hun zinnen nu gezet op Gyliano van Velzen van FC Volendam, bevestigt zijn zaakwaarnemer Hakim Slimani aan Voetbal International.

Roda heeft sinds de overname van vorige week al vijf spelers vastgelegd, maar het einde is nog niet in zicht. Van Velzen moet de volgende speler worden, al is FC Volendam niet happig op een deal. "De gesprekken verlopen heel moeizaam", aldus Slimani tegen VI. "Volendam wil Gyliano duidelijk niet kwijt. Het is afwachten hoe de onderhandelingen verder zullen gaan verlopen."

Van Velzen, door Ajax opgeleid, kan na Thanasios Papazoglou, Bryan Verboom, Beni Badibanga, Ognjen Gnjatic en Stevan Savic de zesde winterversterking voor Roda worden. Als de transfer doorgang vindt, kan de Amsterdammer komend weekend tegen Ajax debuteren. De 22-jarige aanvaller maakte dit seizoen in 22 competitiewedstrijden voor Volendam drie doelpunten.

Update 13:44 uur: Roda JC moet aan de bak als het Van Velzen van Volendam wil overnemen. De club uit Noord-Holland heeft een eerste bod afgewezen. "Wij hebben een prijs genoemd, maar het gat tussen vraag en aanbod is veel te groot", aldus Misha Salden tegenover FOX Sports. Volendam wil Van Velzen gewoon niet kwijt. "Gyliano is momenteel de beste buitenspeler in de Jupiler League en er staat niemand op onze schaduwlijst die hetzelfde kan brengen."

"Als Roda JC alsnog de genoemde prijs betaalt, dan is hij weg. Maar liever niet natuurlijk. Bovendien zijn we concurrenten van elkaar. Het is niet ondenkbaar dat Volendam in de play-offs op Roda JC stuit. Dan wil je een Van Velzen in je team hebben", besluit Salden.