Hoofdrol Manu bij knappe zege Go Ahead: heerlijke goal maar ook rode kaart

04-02-2017 20:08
8

Go Ahead Eagles heeft een uiterst knappe zege geboekt op NEC. De bezoekers uit Deventer waren de ploeg van Peter Hyballa met 1-2 te machtig en doen uitstekende zaken in de strijd om degradatie.

De openingsfase was voor NEC, dat vanaf de eerste minuut de intenties duidelijk maakte. Maar na tien minuten was het Elvis Manu die de bezoekers ineens op voorsprong zette. De aanvaller mocht zo door de Nijmeegse defensie lopen en zichzelf belonen. Na de vroege openingsgoal had NEC nog steeds het initiatief, maar de formatie van Peter Hyballa slaagde er maar niet om Go Ahead pijn te doen. Een kwartier na de treffer van Manu werd het zelfs 0-2. Jarchinio Antonia liep Gregor Breinburg eruit en verdubbelde de score.

NEC was het helemaal kwijt en de 0-3 zat er eerder aan te komen dan de 1-2. Na de theepauze was het wachten op de definitieve nekslag, maar de Nijmegenaren werden in leven gehouden. NEC speelde zonder flair, zelfvertrouwen en oogde bang, zo leek het. Doelpuntenmaker Manu kreeg ook nog een rode kaart, omdat zijn valpartij beoordeeld werd met een gele kaart. Eerder kreeg hij er daar ook al een van, waardoor hij mocht inrukken.

In de 91e minuut werd het nog spannend door een treffer van Jay-Roy Grot, maar NEC verliest wel en laat uiterst dure punten liggen en Go Ahead uitstekende zaken doet in de strijd om degradatie. Concurrent Roda JC neemt het zondag op tegen Ajax. Als de Limburgers verliezen, blijft het puntenaantal (16) gelijk.