'Toen Willem II belde nadat Nürnberg niet doorging, was ik meteen enthousiast'

'Toen Willem II belde nadat Nürnberg niet doorging, was ik meteen enthousiast'

09-02-2017 11:45

Pele van Anholt speelt sinds afgelopen zomer bij Willem II. Hij was een buitenkansje voor de Tilburgers, aangezien een mooie transfer naar FC Nürnberg afketste. Van Anholt doet nu zijn verhaal op de clubsite.

"Toen Erwin van de Looi mij belde nadat het bij Nürnberg niet doorging, was ik meteen enthousiast", zegt Van Anholt over de trainer van Willem II. "Hij kende me nog van de duels die FC Groningen en Heerenveen met elkaar uitvochten en had een goed verhaal en een duidelijke visie over waar hij met Willem II naartoe ging."

"Ook de gesprekken met de technische staf gaven me veel vertrouwen. Dat is allemaal uitgekomen: ik heb het erg naar mijn zin bij Willem II: een fijne, open club", zegt de verdediger. Toch heeft hij nog wat wensen, vooral binnen de krijtlijnen. "Ons manco is dat we de tegenstander wel laten bloeden, maar niet doodmaken."

Aankomend weekeinde kan Van Anholt tegen Vitesse weer laten zien wat hij in huis heeft. Dan treft hij Adnane Tighadouini. "Tegen dat soort tegenstanders speel ik heel graag, daar kan ik me helemaal in vastbijten. Ik ga voor drie punten", aldus de speler.