Geflopte Twente-spits steekt hand in eigen boezem: 'Nooit laten zien'

Geflopte Twente-spits steekt hand in eigen boezem: 'Nooit laten zien'

09-02-2017 19:19
1

Omdat hij niet meer in de plannen van FC Twente voorkwam, werd het contract van Torgeir Börven onlangs verscheurd door de club uit Enschede. Börven (25) slaagde er sinds zijn komst in 2014 nooit in om van waarde te worden in de Eredivisie - en dat is vooral zijn eigen schuld, vertelt de Noor aan dagblad VG. 

"Ik heb in Nederland nooit laten zien wat ik kan. Ik heb erg veel geleerd in mijn periode in Eredivisie, ik ben nu een betere speler dan toen ik naar FC Twente vertrok. De pijn in mijn heup is ook onder controle. Ik ben klaar om te vechten", vertelt hij. Börven speelt inmiddels voor SK Brann, dat hem in 2016 ook al enkele maanden huurde van Twente. 

Zijn afscheid verliep vrij geruisloos. "Ik las in de media dat FC Twente van me af wilde. Ik lever zeker salaris in bij Brann, maar dat gaat het nu voor mij niet om. Ik wil gewoon voetballen." Börven lag in Enschede nog vast tot de zomer van 2018. De spits, die lang kwakkelde met een heupblessure, maakte in totaal vier doelpunten in de Eredivisie.