Eredivisie-spits nu ineens heel belangrijk: Ik was vierde keus, dat klopt ook

Eredivisie-spits nu ineens heel belangrijk: "Ik was vierde keus, dat klopt ook"

13-02-2017 13:14
2

Met twee doelpunten schoot Sam Hendriks Go Ahead Eagles van de laatste plek af tegen ADO Den Haag: 3-1. En dat terwijl hij de afgelopen maand vierde keus was.

"Dit was voor mij de lekkerste pot uit mijn loopbaan", aldus de oud-Ajacied tegen de Stentor. "Ook omdat er ontzettend veel op het spel stond. Dan is het heerlijk als je met twee goals zo belangrijk kan zijn voor je team. Echt heerlijk. Ik was vierde keus, dat klopt ook. Toch heb ik geen seconde een verhuur overwogen. Het zit dichtbij elkaar. Je kan ineens weer in de basis staan. Dat zit in je hoofd en ik ben daar keihard voor blijven werken. Vorige week speelde ik. Dat gaf me een boost. We wonnen ook. Nu weer en ik scoor ook nog. Zo kan het dus ineens omslaan."

Persoonlijk erg lekker voor Hendriks, maar het teambelang staat voorop. "Ik hunkerde hier heel erg naar. Ik heb hier elke dag keihard voor gestreden. Het is prachtig dat het er nu uitkomt, ook omdat we hiernaar snakten. De sfeer in de kleedkamer is top. Iedereen is blij omdat we van die laatste plek af zijn. We komen boven de streep en leggen de druk wel bij anderen, terwijl het eerder bij ons lag."

En nu? "Elke week kan het anders zijn. We kunnen geen seconde verslappen. Met Roda JC wacht ons alweer een heel belangrijke wedstrijd tegen een stugge ploeg. Of de trainer (Hans de Koning, red.) nog om mij heen kan? De trainer is de baas. Hij bepaalt de opstelling. We zullen zien."