Zwak PSV heeft drie treffers nodig om afstand te nemen van NEC

18-02-2017 21:35
35

Een onthutsend zwak PSV is tegen NEC met de schrik vrijgekomen. Er werd met 3-1 gewonnen, maar de manier waarop was niet om over naar huis te schrijven. De formatie van Phillip Cocu had het 90 minuten lastig met de bezoekers.

PSV begon zwak aan de wedstrijd en liet het initiatief aan NEC. Toch waren het de Eindhovenaren die op voorsprong kwamen. Janio Bikel maakte in het strafschopgebied een onbegrijpelijke overtreding op Steven Bergwijn, die de voorkeur kreeg boven Gastón Pereiro. Marco van Ginkel mocht aanleggen en schoot de bal keurig achter doelman Joris Delle. De thuisploeg zakte daarna in en kreeg uit het niets de gelijkmaker om de oren. Door een verdedigende fout van Santiago Arias kwam de bal na een voorzet uiteindelijk terecht bij Ali Messaoud, die de bal fraai achter Jeroen Zoet schoot.

De Eindhovenaren hadden het lastig met de formatie van Peter Hyballa en dat was na de theepauze niet anders. Negen minuten in de tweede helft wist NEC de bal achterin niet weg te krijgen. Bart Ramselaar profiteerde daarvan en scoorde de 2-1. PSV zocht vervolgens naar de 3-1, maar moest alle zeilen bijzetten om niet tegen nog een tegentreffer aan te lopen. Die leek er te komen, maar geklungel van Nicolas Isimat-Mirin werd niet afgestraft. Daarna werd een treffer van Dario Dumic wegens buitenspel afgekeurd.

De bezoekers beseften dat er wat te halen viel en zetten PSV flink onder druk. In de blessuretijd scoorde Luuk de Jong nog de 3-1. De ploeg van Cocu komt met de schrik vrij tegen de Nijmegenaren, maar lijken nog niet klaar voor de topper tegen Feyenoord komende week.