'Vorig jaar hebben we 0-0 gespeeld in de Arena, we gaan voor hetzelfde resultaat'

'Vorig jaar hebben we 0-0 gespeeld in de Arena, we gaan voor hetzelfde resultaat'

19-02-2017 07:39
4

Heracles Almelo kan volgende week met vertrouwen naar Ajax toe na de eenvoudige 4-0 zege op Excelsior. De Kralingers werden zaterdagavond aan de kant gezet, nadat Jurgen Mattheij al in de eerste helft tegen zijn tweede gele kaart aan liep.

"Ik ben blij met die vier goals. In de beginfase hadden we het immers heel moeilijk, maar uiteindelijk hebben we de schroom van ons afgegooid", stelt Heracles-coach John Stegeman in gesprek met FOX Sports. "Natuurlijk helpt het dan dat je tegen tien man staat, maar daarna hebben we het goed gedaan. Die 1-0 is dan natuurlijk ook heel belangrijk", doelt hij op de openingsgoal kort voor rust.

Aanvoerder Thomas Bruns vond dat Heracles na rust heer en meester was. "Door wat blessures waren midweeks op de training de aantallen zo dat we veel elf tegen tien hebben getraind. Dat kwam vandaag wel goed uit", grapte de middenvelder, die zelf de 2-0 maakte. "Ik ben blij dat ik zelf van de hatelijke nul af ben."

Door de zege heeft Heracles nu zeven punten uit de laatste drie competitieduels gepakt. De huidige nummer negen gaat volgende week op bezoek bij Ajax. "Tsja, wat moet ik zeggen: Ajax here we come", aldus Stegeman. "Dan wordt het een totaal andere wedstrijd, een uitduel met een heel goed voetballend team."

Bruns keek ook vooruit. "Vorig jaar hebben we 0-0 gespeeld in de Arena. Dus we gaan voor hetzelfde resultaat."