Volgende penaltynemer Ajax staat klaar: Ik stond als tweede op het lijstje

Volgende penaltynemer Ajax staat klaar: "Ik stond als tweede op het lijstje"

19-02-2017 17:58
4

Kasper Dolberg hoopt dat hij de volgende penalty mag nemen bij Ajax. Davy Klaassen miste tegen Vitesse, waardoor de Amsterdammers vier van de laatste acht strafschoppen om zeep hielpen.

"Ik stond als tweede op het lijstje voor vandaag", laat Dolberg weten aan Ajax Life. "Davy voelde zich goed en pakte de bal natuurlijk in de hoop te gaan scoren. Of ik de volgende ga nemen? Dat zullen we eerst bespreken. We zullen het zien. Ik ben er wel klaar voor. In de jeugd bij Ajax nam ik ze niet, maar in Denemarken wel geregeld."

De negentienjarige spits van Ajax krijgt in elk geval toestemming van Klaassen. "Kasper? Ja, daar hebben we ook over gesproken. Volgens mij kan hij dat wel. Maar goed, ik ga dat hier nu niet even beslissen", zegt de aanvoerder tegen het Algemeen Dagblad.

"Niet lekker in de wedstrijd"
Dolberg had een lastige middag tegen de Vitesse-verdedigers, die hem in de tang hadden. Tegen Ajax Life: "Ik zat zelf niet lekker in de wedstrijd. Ik had niet de controle over de bal zoals ik dat zou willen. Ik stond ook tegenover twee sterke centrumverdedigers. Nee, het ging voor mij vandaag vooral over bewegen en rennen."