Vitesse-back over Büttner en concurrent: 'Het zijn geen wereldtoppers'

Vitesse-back over Büttner en concurrent: 'Het zijn geen wereldtoppers'

20-02-2017 07:38
5

Het Eredivisie-debuut van Lassana Faye smaakt naar meer. De achttienjarige back beseft echter wel dat hij in de personen van Arnold Kruiswijk en Alexander Büttner flinke concurrentie heeft. 

"Dat zijn goede spelers, maar ook geen wereldtoppers als Alaba of Marcelo", aldus Faye (18) in gesprek met de Gelderlander. "Ik kan wel veel van ze leren. Voor de wedstrijd gaf Alex me ook tips. Dat ik rustig moest beginnen, mijn verdedigende taken moest uitvoeren. Simpel voetballen dus. In de rust zei hij dat ik het goed deed."

De verdediger maakt dit seizoen voornamelijk zijn minuten bij Jong Vitesse. In de Tweede Divisie tegen teams als Kozakken Boys. "Met alle respect voor die clubs, maar het liefst zou ik altijd dit soort wedstrijden spelen. Dit is de reden waarom ik ben gaan voetballen."

Faye is blij met zijn Eredivisie-debuut en hoopt op meer. "Ik wil God bedanken dat mijn jongensdroom is uitgekomen. Ik bid vijf keer per dag. Ook voor de wedstrijd. Dat iedereen gezond mag beginnen en eindigen aan de wedstrijd. Zolang God aan mijn zijde staat, kan ik de hele wereld aan."