'ADO Den Haag stevent weer af op verlies: ditmaal 3,3 miljoen euro'

'ADO Den Haag stevent weer af op verlies: ditmaal 3,3 miljoen euro'

20-02-2017 19:29
12

ADO Den Haag beleeft niet alleen op sportief vlak donkere tijden. De residentieclub maakt maandag bij monde van wethouders van financiën Tom de Bruijn bekend dat het seizoen 2015/16 is afgesloten met een verlies van 350.000 euro. Daar komt voor dit seizoen mogelijk nog een miljoenenverlies bovenop.

ADO zou in het huidige seizoen namelijk 3,3 miljoen euro verlies lijden, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De Haagse club, die met de huidige achttiende plaats in de Eredivisie moet vrezen voor degradatie naar de Jupiler League, kampt met de naweeën van tegenvallende sponsorinkomsten, wedstrijdbaten en hogere juridische- en personeelskosten. Te vrezen voor een faillissement hoeft ADO echter niet.

Dit heeft alles te maken met het onlangs bijgeschreven bedrag van 2,5 miljoen euro, dat afkomstig is van United Vansen. Daardoor zijn de jaarcijfers van ADO goedgekeurd en is de continuïteit van de residenteclub gewaarborgd. Wel hebben alle bestuurlijke perikelen rondom de club en eigenaar Hui Wang voor veel interne onrust gezorgd.